Za pripremu ovog recepta potrebni su vam sljedeći sastojci:
80 grama šećera,
20 grama vode,
25 grama tople vode,
4 jaja, 360 grama mlijeka,
40 grama vrhnja
95 grama šećera.

Za slatki puding desert pomiješajte 80 g šećera i 20 g vode u loncu. Stavite srednju vatru i povremeno miješajte dok se šećer potpuno ne otopi i smjesa postane svijetlo jantarne boje.

Nakon što je karamelizirani šećer skinut s vatre, budite oprezni kada dodajete 25 g mlake vode da ga procijedite. Važno je voditi računa o mogućem prskanju tijekom ovog procesa.

Nakon dovršetka koraka 2, premjestite karamelu u pojedinačne zdjelice za posluživanje ili jednu veliku zdjelu za puding, pazeći da je dno zdjelice ravnomjerno obloženo laganim naginjanjem. Ostavite zdjelu(e) sa strane da se ohladi i stvrdne.

Pomiješajte 4 jaja i 95 g šećera u zdjeli, dobro izmiksajući. U posebnoj posudi zagrijte 360 ​​g mlijeka i 40 g vrhnja do točke vrenja.

Kako biste spriječili stvaranje grudica, ključno je polako i dosljedno umiješati vruću mliječnu smjesu u smjesu od jaja.

Kako biste osigurali glatku teksturu, nježno procijedite smjesu kreme pomoću finog cjedila. Nježno premjestite smjesu kreme na pripremljene zdjelice ili kalupe za posluživanje, prelivajući je preko stvrdnute karamele.
Započnite zagrijavanjem pećnice na temperaturu od 160°C (320°F). Zatim napunjene posude ili kalupe stavite u veću posudu za pečenje. Da biste napravili vodenu kupelj, samo ulijte vruću vodu u prostranu posudu.

Da biste dobili željenu gustoću, stavite puding u vodenu kupku i kuhajte ga oko 30-40 minuta. Cilj je da se krema stegne laganim trzanjem u sredini.

Nakon što se puding ispekao, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Nakon što se puding ohladi, premjestite ga u hladnjak i ostavite da se hladi minimalno 2 sata, odnosno dok se ne stegne i stvrdne.

Kako biste otkrili slatki puding, pažljivo klizite nožem duž rubova kalupa da ga oslobodite. Preokrenite tavu na posudu za posluživanje, dopuštajući pudingu da se graciozno odvoji od karamel umaka koji će ostati na vrhu.

Za dodatnu notu, puding možete preliti malom tučenim vrhnjem ili svježim bobičastim voćem, pazite da se poslužuje ohlađen.

Prepustite se ugodnom osjećaju uživanja u ovom pudingu od karamele, savršenom izboru za zadovoljavajući završetak svakog objedovanja!