POTREBNI SASTOJCI ZA (45-50 komada):
500 g mljevenog keksa
100 g pečenog lešnika u prahu
125 g putera (sobne temperature)
70 g šećera u prahu
2 kesice rum bombona
1/2 flaše ruma po ukusu
50 g čokolade u prahu
1,7 dl (maks. 1,9 dl) cijeđenog soka od pomorandže

čokoladni ganaš:
200 g mliječne čokolade
1 dcl slatke pavlake

još uvijek treba:
Zdrobljeni kolačići
mljevenih prženih lješnjaka

NAČIN PRIPREME:
Prvo pripremite ganache. U odgovarajućoj posudi narežite mliječnu čokoladu na sitno i prelijte slatkim vrhnjem. Zagrijte na srednjoj vatri, miješajući dok se sva čokolada ne otopi. Ohladiti smjesu.
U mljevene kekse dodajte lješnjake, puter, šećer u prahu, rum šećer, aromu ruma i čokoladu u prahu i promiješajte. Količina soka od pomorandže koju iscijedite ovisit će o vrsti kolačića koje koristite, pa dodajte sok postepeno kako ne biste previše razrijedili smjesu. Umijesite rukama glatku smjesu i pomiješajte sve sastojke.

Za izradu keksa koristite okrugli kalup prečnika 4 cm. Za jedan keks potrebno je otprilike 20 g smjese. Utisnite smjesu u kalup i izgladite je, a zatim dok je kolačić još u kalupu napravite udubljenje flašom začina ruma.
Oblikovane kekse uvaljati u smjesu mljevenog keksa i mljevenih tostiranih lješnjaka. Ponavljajte ovaj postupak dok se ne iskoristi sva smjesa.

Čokoladni ganache (malo ga zagrijte ako se previše stisne kako biste lakše punili kolačiće) u slastičarsku vreću, odrežite vrhove i svaki kolačić napunite čokoladnim filom. Pokrijte kolačiće i čuvajte na sobnoj temperaturi.