Ako uvrstite ovaj čaj u upotrebu, vaši bubrezi, a samim tim i čitav organizam, imaće velike koristi. Bubrezi imaju funkciju da dnevno iz tela izbace 2 litra otpadnih tvari…
Zdravlje bubrega je od vitalne važnosti za celokupno stanje organizma, kao i za dugovečnost našeg života. Svakodnevni unos hrane i pića može značajno opteretiti bubrege.

Šta rade bubrezi?
Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem telu. Oni su “sofisticirani uređaji” koji svaki dan iz krvi izlučuju oko 2 litre otpadnih tvari.

Šta šteti bubrezima?
Kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćnog mehura, a upravo te toksine unosimo u telo u obliku hrane i pića. Ljudi koji imaju najviše rizika od razvoja bubrežnih bolesti su oni s dijabetesom, visokim krvnim pritiskom ili istorijom bolesti.

Ključni sastojak za čišćenje bubrega:
Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po celom svetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, gvožđa, magnezijuma i fosfora te vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A te tiamin i riboflavin peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.
List peršina deluje protuupalno i štiti telo od uticaja slobodnih radikala koji su uzročnici raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog creva, dijabetesa i astme. Ako ste pušač, jedete neredovno, uživate u pokojoj čašici više ili pak u brzoj i prženoj hrani, vreme je da napravite nešto dobro za vaše telo i bubrege te se očistite od toksina.

Napitak za čišćenje bubrega:

Sastojci:
šaka peršunovog lišća;
1 litar vode

Priprema:
Peršun operite iseckajte na veće komade, stavite u šerpu pa nalijte vodu. Na srednje jakoj vatri zagrejte vodu do ključanja, pa smanjite vatru i kuvajte čaj još 5 do 10 minuta. Sklonite sa ringle, ostavite da malo odstoji pa ga procedite i stavite u frižider.
Svako jutro popijte po čašu ovog čaja.