Sastojci
300g brašno (tip 400)
1/2 žličice prašak za pecivo
100g šećer
100g margarin
2 žlice vrhnja (oko 100g)
1 jaje
još jednom sve jednako samo zamjeniti 30g brašna za kakao

Fil:
200g šećer
70g brašno (tip 400)
500ml mlijeko
150g margarin
3 žlice kakao.

Fil 2
500ml mlijeko
60g brašno (tip 400)
20g gustin
100g šećer
100g bijela čokolada
100g margarin

Glazura
200g čokolada
100g margarina
malo ulja

Priprema
kore:
izmješaj brašno, prašak za pecivo i margarin (ja to napravim u multipraktiku) da se dobro razradi, a zatim dodaj ostale sastojke i umijesi glatko tijesto. ostavi na hladnom stajati oko 1h umotano u prozirnu foliju. ja sam zamjesila tijesto naveče, a onda sam sutra ujutro valjala kore.
tijesto obavezno premjesiti i podijeliti na 4 jednaka dijela. ja ih izvažem. tako napraviti s obadvije smjese. ja sam ih razvaljala na lim dimenzije 30×40 i peći 10 minuta na 160 na vrućem zraku ili prilagodite svojoj pećnici kako to inače radite.

fil 1
istopite šećer u karamel i zalijte s dijelom mlijeka i ostavite da se karamel istopi. dio mlijeka izradite s brašnom i sipajte u otopiti karamel. kakao dodam kada fil skuham i umješam ga u vruće. u malo prohlađenu kremu umješajte margarin i krema je spremna. ne čekajte da se ohladi, jer se neće dati mazati na kore.

fil 2
stavite mlijeko da zakuha te u njega izlijte dio koji ste razmutili (dio mlijeka šećer brašno i gustin). kada fil skuhate i maknete s izvora topline umješajte bijelu čokoladu, a zatim i margarin.
sada kada ste napravili oba fila bacite se na filovanje. na tamne kore tamna krema tanko razmazana dugim nožem, pa tako svijetla i tako dok ne premažete svih 8 kora. zadnju kremu prekrijte prozirnom folijom i na mađaricu stavite nešto teško da se sljube kore i filovi

glazura
otopite čokoladu i margarin (ja to radim u mikrovalnoj) vi napravite kao inače radite dobro izradim i na kraju dodam još malo ulja.
ovako izgleda gotova dvobojna mađarica.
i još sam htjela reći, ukoliko vam se ne kuha dva različita fila, možete napraviti duplo ovaj drugi fil i u pola dodati bijelu, a u drugu polovinu tamnu čokoladu.