Vrlo često se teško oslobađamo upornog kašlja. Ponekad čak ni lijekovi ne pomažu. Jedan od najpoznatijih i zaista najdjelotvornijih načina borbe s kašljem je list kupusa s medom. To je zaista “zlatno” sredstvo protiv kašlja.

Za ovo liječenje nema dobna ograničenja, podjednako je učinkovit, kako za malu djecu, tako i za odrasle ljude.

Za početak liječenje, bit će vam potrebna 1 glavica kupusa i med. Evo što trebate učiniti:
Polako odvojite jedan list od glavice. List kupusa treba spustiti na nekoliko minuta u vrelu vodu. Postaće topao i mekan. Potom jednu stranu namazati medom. Tu stranu, gdje je med, staviti na grudi bolesnika. Odgore se stavlja najlonska vrećica i umotava se šalom ili ručnikom. Postupak se provodi pred spavanje.

Ako kašalj jak, bit će potrebna dva lista kupusa – jedan se stavlja na grudi, a drugi na leđa. Oblog skinuti ujutro. Koža je obrisana vlažnom krpom, ili se ispire mjesto gdje je bio oblog, i sve sve što je on izvukao.

Ako bronhitis u začetku, rezultat ce biti vidljiv već nakon prve procedure. Liječenje se provodi od pet do sedam noći. I uskoro, od opterećujućeg kašlja, neće ostati ni traga.
Aktivni sastojci meda i kupusa, a također i toplina, doprinose smanjenju kašlja, ai nestanku upalnog procesa. Med naizmjenično možete zamjenjivati s toplim ricinusovim uljem.