Za čaj za mršavljenje koji topi masne naslage i ubrzava metabolizam potrebni su vam samo zeleni čaj, lovorov list i cimet.

Ova tri prirodna sastojka poznati su kao korisni u borbi protiv suvišnih kilograma i kada se odvojeno koriste, a smatra se da su prednosti koje imaju kada se koriste u zajedničkoj kombinaciji, još i veće.

Skuhajte 800 ml vode, pa u nju dodajte tri lista lovora, zatim štapić cimeta ili pola kašičice cimeta u prahu, i u to dodajte jednu veliku kašiku zelenog čaja. Preporuka je da se koristi zeleni čaj u rinfuzu, a ne u kesicama. Ostavite da odstoji 15 minuta, procijedite i napitak je spreman.

Pijte ga ujutru, na prazan želudac. Popijte jednu šoljicu čaja prije doručka i prije jutarnje kafe, sljedeću šoljicu poslije doručka, a treću neposredno prije spavanja.

Osim toga, kako bi postigli najbolji rezultat malo popravite i ishranu, izbacite slatkiše i povremeno vježbajte. U svakom slučaju, ako i ne izgubite centimetre u struku, bokovima i zadnjici, sigurno ćete izbaciti toksine iz tijela, imati više energije i osjećati se bolje.
A vrijedi probati i vodenu dijetu…

Meni za vodenu dijetu ide ovako:

DORUČAK:
Jedna velika čaša vode, čaja ili svježe cijeđenog soka od nekoliko voćki.

RUČAK:
Prije ručka popijte veliku čašu vode, a nakon ručka jednu šolju čaja.
Pojedite koliko god hoćete sirovog povrća, a možete da ga začinite sa sirćetom, uljem i limunom.
U obzir dolaze celer, salata, mrkve, krastavci, luk, paradajz, kukuruz i artičoke.

UŽINA:
Velika čaša vode, čaja ili cijeđenog voća.
Velika čaša mlijeka ili jogurta uz 30 grama sira ili komadić voća

VEČERA:
Prije večere popijte veliku čašu vode, a nakon večere šolju čaja.
100 grama piletine ili 150 grama oslića ili kuvano jaje sa prilogom od povrća i malo voća.
Naravno, kao i prije svake dijete, trebalo bi da se konsultujete sa ljekarom i provjerite da li vaš organizam može da podnese taj režim.