Sastojci
Za ovaj recept potrebno vam je 750 grama brašna, 150 grama maslaca, 2-3 žlice šećera u prahu, 2 žličice soli, 1/2 litre mlijeka, 50 grama svježeg kvasca, 1 jaje, prstohvat soli. , te otprilike 30-40 grama otopljenog maslaca za premazivanje.

Priprema
Smjesu mlijeka, šećera u prahu i maslaca zagrijte do točke vrenja. Ostavite smjesu da se ohladi na temperaturu od 37 stupnjeva, koju možete odrediti dodirom prsta. Svježi kvasac umiješajte u smjesu miješajući. Nastavite s dodavanjem brašna i soli u smjesu. Pomiješajte sastojke kako biste formirali čvrsto i baršunasto tijesto.

Počnite s oblikovanjem tijesta u 20 knedli bez odlaganja. Uzmite svaku jufku i pažljivo je zarolajte u tanku kiflicu. Kiflice slažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pleh pokriti kuhinjskom krpom i ostaviti 1 sat na sobnoj temperaturi. Dok čekate zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.

Da biste pripremili kiflice za pečenje, svaku obilato premažite mješavinom razmućenog jaja i prstohvatom soli. Stavite ih u prethodno zagrijanu pećnicu na 250 stupnjeva i pecite otprilike 8-10 minuta. Nakon što su savršeno pečeni, finalizirajte ih tako da po vrhu premažete otopljeni maslac ili margarin (oko 30-40 grama).