Sastojci
0, 5 kg brašna glatkog
1 žlica šećera
1 žličica soli
1 žličica kvasca
2 žlice ulja
2, 5 dcl mlake vode

Priprema
Izmiješajte suhe sastojke i tome dodajte mokre. Dobro izmiksaje. Tijesto je dosta tvrdo. Kad kažem dosta… čak ćete se bojat oćete uspit sve to zamijesit il će ostat suhe mrvice… uspit ćete 🙂 Pobrašnite ga i pustite da odmara najmanje tri sata.
Lagano ga preoblikujte u kobasicu i izrežite 10 do 12 komada. Razvaljajte u oblik lepinje, ali valjkom radite samo na jednoj strani… znači ne okrećat pa valjat, pa opet okrenut… pa… ako pogledate sliku poviše vidit ćete da mora biti i pokrivena tim malim mjehurićima zraka… I pazite da ih odlažete na lagano pobrašnjenu plohu da poslije ne bi imali problema s odljepjivanjem… Kad ih sve razvaljate krenite peći…. s tim da u tavu prva naravno ide ona koja je prva i razvaljana… i tako redom…
Pecite na jako zagrijanoj tavi bez dodataka ulja. Par minuta s jedne, par minuta s druge. Napuhnit će se . Prvo stavljajte stranu na kojoj je lepinja ležala.
Poslije padnu, al džep ostaje. Neke se ne napušu… to se dogodi ako na tijestu ima rupica neka… tad ćete i vidit kako kroz nju prolazi para… džep bi unatoč tome trebali dobit.
Slagat ih jednu poviše druge na kuhinjsku krpu i držat ih pokrivene do služenja…