Potrebni su sljedeći sastojci:
Za pripremu ovog ukusnog recepta prikupite sljedeće sastojke:
1 litru mlijeka, štapić cimeta, mljeveni cimet, 1 čajnu žličicu ekstrakta vanilije, koricu pola limuna, 6 žumanjaka, približno 125 g šećera (što odgovara otprilike 6 žlice), kombinaciju 1 ½ žlice kukuruznog škroba pomiješanog s malom količinom mlijeka i malo Mario kolačića.

Koji su koraci za pripremu ukusnog domaćeg deserta serviranog u čaši?
Pripremite se za spajanje mliječnih komponenti. U velikom loncu pomiješajte mlijeko, štapić cimeta, ekstrakt vanilije i koricu limuna. Zagrijte smjesu na srednjoj vatri dok ne dođe do točke vrenja. Skinite lonac s vatre i pustite da se malo ohladi, dopuštajući ugodnim mirisima da prodru u zrak.

Pomiješajte šećer i žumanjke, pazite da se dobro izmiješaju. U posebnoj zdjeli miksajte žumanjke i šećer dok ne dobijete blijedu kremastu smjesu. Nastavite dalje zgušnjavati mlijeko.

Kako biste spriječili zgrušavanje jaja, važno je procijediti mliječnu smjesu i baciti štapić cimeta i limunovu koricu. Dok polako dodajete toplo mlijeko u smjesu žumanjaka, neprestano miješajte.

Smjesu vratite u lonac i kuhajte na laganoj vatri uz neprestano miješanje. Umiješajte mješavinu kukuruznog škroba i malu porciju mlijeka kako biste dobili viskozniju kremu. Nastavite miješati dok krema ne dobije željenu gustoću i prekrije poleđinu žlice. Sastavite optimalni izbor.

Započnite raspoređivanjem podloge od kolačića Maria u pojedinačne posude za posluživanje. Zatim izdašno pokapajte slatku kremu preko kolačića, pazeći da svako jelo bude ispunjeno do najvećeg kapaciteta.

Nakon što se krema ohladi na sobnu temperaturu, treba je ostaviti u hladnjaku najmanje 2 sata ili dok se potpuno ne stegne. Nakon što ste završili ovaj korak, možete nastaviti sa završnim koracima pripreme i posluživanja.

Da biste dodali dodatni okus, obilato pospite svaku kremu slojem aromatičnog cimeta u prahu neposredno prije posluživanja. Počastite se divnim i finim okusom domaće kreme!

VIDEO POGLEDAJTE NA:

https://youtu.be/rNqAiPn7tpc?si=pokEi2K6ps4LDYwd