Tijesto:
500 g glatkog brasna
1 suhi kvasac
1 mala zlica secera
Zlica soli
Topla voda po potrebi
1 dl ulja

Nadjev
Pustite masti na volji
Sunka
Sir
Sparoge
Vlasac
Sto god vam padne na pamet

Priprema
U zdjelici pomkjesajte suhu hermu , secer i 100 g brasna pa prelijte toplom vodom . Ostavite da odatoji 15-ak minuta dok se ne pocnu radit mjehurici na povrsini. Ostatak brasna promjesajte sa soli i prosijte direktno u zdjelu sa pripremljenom germom
Pocnite mjesit tjesto uz dodavanje tople vode i ulja. Mjesite dok vas se tjesto ne pocne odvajat od zdjele. Prekrijte tjesto krpom i ostavite na toplom mjestu da se udvostruci. Trebat cu mu odprilike pola sata. Tjesto jos jednom premjesite i opet ostabite da se digne.
Pripremite nadjev. Tu sada mozete pustit mastu na volju. Ovi na slici su punjeni seljackom sunkom i lrem sirom sa vlascem. Mozete ih puniti i sunkom, topljivim sirom ( gouda, ementaler, podravac…) Odluka je na vama a idealni su jer svaki put mozete dobit drugaciji okus.
Kada se tjesto udvostrucilo prebacite ga iz zdjele na pobrasnjenu povrsinu
Razvaljajte u pravokutnik debljine 3-4 mm pa stavljajte nadjev po zelji. Ja sam konkretno u ovom slucaju tjesto premazala krem sirom sa vlascem i cesnjakom te preko toga poredala seljacku sunku. Tjesto sada rolate kao roladu. Kad ste dobili lijepu roladu, rezite je na kriske debljine 2-3 cm. Ostavite na tepsiji nekih 15ak minuta pa pecite u unaprijed zagrijanoj pecnici dok ne pocnu dobivat zlatno zutu boju
Kad su peceni prekrijte krpom i ostavite ih ma tepsiji nekih 10-ak minuta. Tada ih maknite sa tepsije i spremni su za konzumaciju. Mozete ih konzumirat i tople i hladne. Izuzetno fini uz umak od jogurta i vlasca , tartar umak….