Listovi smokve pomažu u liječenju dijabetesa, liječenju čira na želucu, a odlično djeluju i na mršavljenje!

Koristite lišće smokve za pomlađivanje cijelog tijela.
Bolujete li od dijabetesa, čira na želucu, bronhitisa ili visokog krvnog tlaka, čaj od smokvinog lista pravi je spas.

Listovi smokve bogati su antioksidansima i vlaknima. Među ostalim, sadrže vitamine A, B1 i B2 te minerale kalcij, željezo, mangan, fosfor, kalij i natrij.

Iako se ovo voće ne preporučuje dijabetičarima zbog visokog sadržaja šećera, lišće smokve je vrlo zdravo i korisno za takve osobe jer pomaže u regulaciji razine šećera u krvi.

Dobra je vijest da pijenjem čaja čak možete spriječiti dijabetes jer povećavate osjetljivost na inzulin.

Listovi smokve posebno su dobri za liječenje problema mokraćnog i probavnog trakta.

Njihova konzumacija pomaže u snižavanju visokog krvnog tlaka i razine triglicerida u krvi te dodatno štiti srce i krvne žile.

Dok su određene razine triglicerida neophodne za dobro zdravlje, višak triglicerida u tijelu može značajno povećati rizik od pretilosti i bolesti srca.

Lišće smokve pomaže u snižavanju i reguliranju triglicerida u krvi.

BONUS
Popijte ovo sat vremena prije spavanja i smršavit ćete kao nikada prije (recept)

Vaše tijelo će imati velike koristi od ove zdrave mješavine. Osim bržeg sagorijevanja masti, vaše tijelo izbacuje i sve što unese taj dan.

Donosimo vam recepte za prirodne laksative. Međutim, ova specifična mješavina sagorijeva više masti. Svi znamo da je najteže izgubiti salo s trbuha i nogu.

Ljudsko tijelo sagorijeva masti tijekom sna Ako spavate 8 sati, to će biti bolje za tijelo. Tijekom sna tijelo se oporavlja i razvija mišiće, ali nema utjecaja na masno tkivo. Metabolizam se mora poboljšati, odnosno tijelo mora nastaviti probavljati, čak i dok spava.

Ova mješavina je savršena za vas! Ispostavilo se da će vaše tijelo, ako večeru zamijenite ovim napitkom, početi sagorijevati masnoće kao nikada prije!

Dakle, sat vremena prije spavanja pomiješajte:

– limun,
– korijander,
– cimet,
– Ocat i
– Žličica meda ili đumbira.

Vaše tijelo će imati velike koristi od ove zdrave mješavine. Osim bržeg sagorijevanja masti, vaše tijelo izbacuje i sve što unese taj dan.