Mnogi kažu da svoje tijelo trebamo tretirati kao da je neki sveti hram, ali mnogi od nas to ne rade. Danas je život stresan i naporan pa se ljudi ne trude da uzmu vremena i skuhaju nešto kvalitetno već se okreću prikladno nazvanoj “brzoj hrani” koja je ukusna ali nema puno nutrijenata.

Neki čak vjeruju da je lako prikupiti parazite i druge štetočine u tijelu koji će vam oduzimati dodatno nutrijente, a neki vjeruju da je znak da imate ove neželjene goste to kad vam se stalno traže slatkiši i slično. Pored toga vam kože može postati suha i izgledaćete umorno. Drugi znakovi da vam tijelo ne funkcioniše baš najbolje zbog loše prehrane je to što ćete definitivno i biti iscrpljeni i možda osjetiti neke bolove. Neki tvrde da su i nadutost i žgaravica popratne pojave koje treba pratiti ako želite da ustanovite da li imate problema u probavnom sistemu.

Srećom, neki su odlučili da nađu način da se tijelo očisti od ovih neželjenih pojava. Ovaj detoks napitak koji ćemo s vama podijeliti danas je jednostavan i ukusan a treba vam malo sastojaka. Uzmite 20 grama lanenog sjemena i dva grama karanfilića pa ih sameljite i sjedinite u jedan prah.

Taj dobijeni prah ćete onda ubacivati u mlijeko ili kefir, zavisi šta volite da pijete od mliječnih proizvoda. Dovoljno je ubaciti samo jednu kašiku u odabrani mliječni proizvod i piti tri dana zaredom svako jutro. Ovo čišćenje organizma radite dva do tri puta godišnje kako biste očuvali zdravlje organizma. Šta vi mislite o ovome?